PU u Smederevu: Rezultati suzbijanja kriminala u gradu u februaru 

SMEDEREVO, 15. mart 2024 – Policijska uprava u Smederevu saopštila je danas da je prošlog meseca postigla dobre rezultate u suzbijanju kriminala i održavanju stabilnog javnog reda i mir da je smanjen ukupan broj krivičnih dela u odnosu na prethodni mesec.

Lakih telesnih povreda  je, kako navode u saopštenju, za trećinu manje, nije evidentirano nijedno razbojništvo, ugrožavanje opasnim oruđem i izazivanje opšte opasnosti, a procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa elementima nasilja je 6 odsto.

Pripadnici Policijske uprave tokom januara su otkrili 11 krivičnih dela iz ove oblasti, što je za 10 odsto više nego u januaru.

Javni red i mir u objektima gde se okuplja veći broj posetilaca, naročito mladih, kao i u blizini tih objekata, bio je stabilan, navode iz PU u Smederevu, bez registrovanih tuča sa više učesnika, uz napomenu da je u februaru evidentirano skoro dvostruko manje prekršaja u odnosu na januar ove godine, a najveće smanjenje je zabeleženo kod prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja i tuča.

U odnosu na prethodni mesec, smanjen je ukupan broj saobraćajnih nezgoda, kao i broj saobraćajnih nezgoda pod uticajem alkohola, dok nezgoda sa poginulim licima nije bilo, navodi se pored ostalog u saopštenju Policijske uprave u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!